DRINGENDE OPROEP VOOR VREDE IN DE ISRAËL-PALESTINA CRISIS: ALARMEREND RISICO OP EEN WERELDWIJD CONFLICT

De wereld is momenteel getuige van een diep verontrustend conflict in Israël en Palestina, met verstrekkende gevolgen. De aard van de aanvallen en de omvang van het conflict zijn uitermate verontrustend, evenals de zich ontvouwende humanitaire catastrofe. Op dit moment is het van vitaal belang om solidariteit te tonen met de slachtoffers van dit conflict en onze stem te laten horen om het conflict te beëindigen voordat het te laat is.

Lajna Ima’illah Nederland1 is de vrouwenhulporganisatie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Het doel van Ladjna Ima’illah is het bieden van een platform voor vrouwen waarbinnen zij hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten in het belang van de Islam, de samenleving en de mensheid.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad veroordeelde Hamas voor het doden van onschuldige burgers, wat in strijd is met de leerstellingen van de Islam, en Israël voor acties die alle grenzen overschrijden. Dit is een schending van de mensenrechten.

In zijn vrijdagpreek2 van 13 oktober 2023 riep Zijne Heiligheid Hazrat Mirza Masroor Ahmad, het internationale Hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, alle wereldmachten op om hun inspanningen te richten op de-escalatie van het conflict en te werken aan een blijvende, vreedzame en rechtvaardige oplossing. Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei: “Moge Allah de grote machten van de wereld in staat stellen rechtvaardigheid te vestigen aan beide zijden en daardoor vrede te bewerkstelligen, in plaats van zich tot één kant te neigen en de rechten van anderen te schenden.”

Het Israël-Palestina conflict heeft veel leed veroorzaakt, met talloze onschuldige levens die verloren zijn gegaan. Het dagelijkse nieuws toont verontrustende beelden van pijn en vernietiging, en dit is werkelijk een zorgwekkende en een onheilspellende tijd voor de hele wereld.

In zijn vrijdagpreek3 van 27 oktober 2023 zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad over de snelheid van de escalatie van het conflict: “Als er niet onmiddellijk wijs beleid wordt aangenomen, zal de wereld vernietiging tegemoet gaan. Dit wordt gemeld in de media. De (verschrikkelijke) toestand is voor iedereen zichtbaar. (…) Zolang [wereldleiders] niet moedig streven naar een staakt-het-vuren, zijn zij verantwoordelijk voor het toebrengen van vernietiging aan de wereld.”

Zijne Heiligheid drong er bij de wereldmachten op aan om zich in te zetten voor de-escalatie van het conflict, humanitaire hulp toe te staan, en blijvende, inclusieve vrede en harmonie in de regio tussen Joden, Christenen en Moslims mogelijk te maken.

Laten we ons verenigen voor deze oproep. Zie voor meer informatie: https://bieb.islamnu.nl/product/wereldcrisis-en-de-weg-naar-vrede/

 

Henna Maryam Ikhlaf, lid van de Ahmadiyya Moslim Vrouwenorganisatie, Ladjna Ima’Illah Nederland en lid Moslimschrijversgilde.

1 https://ahmadimoslimvrouwen.nl/over-ons/ladjna-imaillah-nederland/

2 https://www.pressahmadiyya.com/press-releases/2023/10/global-muslim-leader-calls-for-de-escalation-of-palestine-israel-war/

3 https://www.pressahmadiyya.com/press-releases/2023/10/global-muslim-leader-warns-world-war-is-looming-as-world-leaders-complicit-in-the-injustice-of-israel-palestine-war/

This Post Has 65 Comments

  1. Duizeh

    retrovir 300 mg uk – allopurinol over the counter

  2. Hslloc

    buy clavulanate no prescription – acillin cost how to get baycip without a prescription

Leave a Reply